קוריאה הדרומית – ערים ראשיות
סיאול היא בירתה של קוריאה, בוסאן ידועה באיזור תעשיה מתפתח ובשוק דגים מרשים, גיונגג'ו מהווה מרכז היסטורי, תרבותי ומדעי. ערים ראשיות בקוריאה שאתם חייבים להכיר:
סיאול – Seoul
סיאול היא בירתה של קוריאה מזה כ-600 שנה, מתחילת שלטונה של שושלת ג'וסון הקונפוציאנית, שקמה בסוף המאה ה-14. בירת ממלכת גוריו שקדמה לה הייתה העיר גאסאונג (שנמצאת היום בקוריאה הצפונית, בסמוך לאזור המפורז) ושושלת ג'וסון העתיקה את הבירה אל עיר חדשה, שנבנתה על פי עקרונות הפאנג שואי בעמק רחב ידיים, שנהר האן חוצה אותו לאורכו. את העיר מקיפים ארבעה רכסי הרים וגם בתוך העיר עצמה מצויים עוד ארבעה רכסים. מסוף המאה ה-14 נבנו בעיר חמישה ארמונות לשימוש משפחת המלוכה. נבנה גם מתחם ענק המכונה ג'ונגמיו, ששימש לשימור לוחות הזיכרון של מלכי ומלכות ג'וסון.
פירוש השם סיאול הינו עיר בירה מלכותית, ויש הטוענים שהוא על שם עיר גדולה בהודו בשם סראווסוטי שמעל העיר וואראנסי, בה לימד הבודהה מדי שנה. השם שונה לסאראבול, שהייתה בירתה הקדומה של קוריאה בזמן שושלת שילה והיום נקראת גיונגז'ו, ובמאה ה-20 שונה השם לסיאול.
שטח העיר 605 קמ"ר והיא העיר השנייה בצפיפותה בעולם אחרי פריז. סיאול צפופה פי שתיים מניו יורק ופי 8 מרומא. בעיר עצמה מתגוררים כ-10 מיליון תושבים, מתוכם כ-300,000 זרים, ובמטרופולין של סיאול, השנייה בגודלה בעולם אחרי טוקיו, חיים 25 מיליון תושבים, כמחצית מתושבי המדינה.
לאחר ששוחררה המדינה מכיבוש יפן ולאחר סיום מלחמת קוריאה ב-1953 החלה העיר להבנות מחדש על גבי הריסות המלחמה, עם רחובות רחבים ושדרות ענקיות, שלאורכן מספר רב של נתיבי נסיעה. בסיאול לבדה יש כ-10,000 פארקים לרווחת התושבים, שמורות טבע מקיפות אותה, ונחלים חוצים את העיר לאורכה ולרוחבה. לאחר שנבנתה העיר מחדש היא החלה להתפתח כמרכז עסקים ומסחר, וכיום רוב מטות הקונגלומרטים הקוריאניים המפורסמים יושבים בסיאול. נהר האן רחב הידיים מחלק את העיר לשניים: הצד הצפוני, שבו ממוקמים האתרים ההיסטוריים, השווקים המסורתיים, מרכזי האופנה, משרדים ובתי דירות של מעמד הביניים, והצד הדרומי, המכונה גאנג-נאם, שהוא האזור החדש והעשיר יותר ונמצאים בו בניין האסיפה הלאומית, מרכז הבורסה, בתי דירות ומרכזי קניות חדישים, מטות החברות הגדולות, הכפר האולימפי, ו… מרפאות לניתוחים פלסטיים, ברמה בינלאומית.
בעיר סיאול ובמטרופולין שלה קיימת תשתית הרכבת התחתית הארוכה בעולם (250 ק"מ).
מכיוון שהעיר מהווה גם מרכז חינוכי חשוב יש בה אוניברסיטאות מהטובות והמתקדמות בקוריאה.
העיר רחבת ידיים, ואחד הדברים המייחדים אותה הוא החיבור בין המסורתי לחדש.
בסיאול אפשר למצוא "מדריכי תיירים ניידים" רבים, צעירות וצעירים שניתן לזהות אותם על פי מדיהם האדומים, המסתובבים ברחובות ונרתמים לעזרתו של כל תייר שזקוק לכך. הם נמצאים בכל קרן רחוב, ובידיהם מפות ובעיקר הרבה רצון טוב.