אומנות קוריאנית כוללת רבדים של אומנות דתית, אומנויות של חיי היומיום ואומנות פופולרית עכשווית.
אומנות קוריאנית דתית
בודהיזם
תקופת שלוש הממלכות (57 לפנה"ס – 668 לספירה) ותקופת שִילָה המאוחדת (935-668 לספירה) התאפיינו בשגשוג דתי ותרבותי של הבודהיזם. ואכן, ממצאים רבים מתקופות אלה מעידים על מרכזיותה של האומנות הבודהיסטית הכוללת ציור, פיסול ואדריכלות של מקדשים בודהיסטיים. גם בקברי המלכים מאותן התקופות נמצאו ציורי קיר וסממנים בודהיסטיים ברורים. רבים מהאתרים הארכיאולוגיים מתקופות אלה מרוכזים בעיר גיוֹנג-ג'וּ (Gyong-Ju) שהייתה בירת ממלכת שילה.
אחד ממבני האדריכלות העתיקים מתקופת שִילָה הוא מקדש בּוּלגוּקסָה (Bulguksa) המתוארך לתחילת המאה השישית לספירה ועבר כמה סבבי שיפוץ במרוצת השנים. מקדש זה הוא אחת הדוגמאות היפות ביותר לסגנון האדריכלות של תקופת שילה. בצד בולגוקסה נמצאת מערת סוֹקוּרָאם (Seokguram), ובתוכה חצוב פסל בודהה מאבן אחת שלמה בגובה של 3.5 מטרים. הפסל נוצר במאה השמינית לספירה ונחשב אוצר לאומי. המתחם של מקדש בולגוקסה ומערת סוקוראם היה הראשון בקוריאה שהוכרז על ידי אונסק"ו אתר מורשת עולמית.

שמאניזם
שמאנים רבים פעלו ברחבי קוריאה, ויש הרואים בריקודיהם אומנות. יש טוענים גם ששמאניזם כשלעצמו הוא אוצר לאומי מסוג טקסי-התנהגותי המועבר כתורה שבעל פה. נוסף על כך, ברחבי קוריאה פזורים ציורים מתקופות שונות בעלי מוטיבים שבטיים המתארים דיוקנאות של שמאנים מפורסמים או של שמאנים בעת עריכת טקסים.
אומנות קוריאנית יומיומית
הדפס
בתקופת שושלת גוריוֹ (1392-918) התפתחה מאוד טכנולוגיית ההדפס. בתחילה השתמשו בבלוקים מעץ שבהם נחצבו הטקסטים, ולאחר מכן, כדי לשמר את השבלונות, התפתחה טכניקה של ציפוי בברונזה למניעת שחיקה. המצאה קוריאנית זו הקדימה בשנים רבות את ההדפסים המערביים. הכתבים הבודהיסטיים המלאים העתיקים ביותר הקיימים כיום (Tripitaka Koreana) נמצאים במקדש הֶאינסַה (Heinsa) וחרותים על שבלונות עץ מצופות. הם נחשבים היצירה הקוריאנית החשובה ביותר.
קדרות
הקדרות הגיעה לקוריאה מסין, אך בתקופת שושלת גוֹריוֹ התעצב סגנון קדרות קוריאני ייחודי שגם הסינים מצאו אותו אמנותי להפליא. בתקופת שושלת צ'וסון (1910-1392) השתמשו בכלי החרס לעריכת טקסים בודהיסטיים ולשימוש יומיומי. בעבר היה השימוש בכלים אלה שמור לבני המעמד הגבוה, ורק לאחר מכן התפשט גם אל מעמד הביניים. סגנון הקדרות הנפוץ ביותר היום הוא כלי חרס ירקרקים בעלי סדקים או ניפוצים בשכבה החיצונית.
