"הגל הקוריאני" הוא כינוי להצלחה חסרת התקדים שזוכה לה התרבות הפופולרית של קוריאה הדרומית במדינות אסיה ובמקומות נוספים בעולם. עם הפיכתה של קוריאה למדינה דמוקרטית בסוף שנות השמונים, הוסרו מחסומי הצנזורה החמורים, וניתנה אפשרות לחברות מסחריות להשקיע בקולנוע ובטלוויזיה ולהיות אחראיות לתכנים. המונח "הגל הקוריאני" (Hallyu) אמנם לא הומצא על ידי הממשל הקוריאני, אך אומץ על ידו, וכיום מקדם הממשל את התרבות הקוריאנית תחת הכותרת הזאת.
אז מהו בעצם "הגל הקוריאני"?
משנות התשעים החלה קוריאה לייצר תרבות פופולרית, ובעיקר מוזיקה, סרטים וסדרות טלוויזיה. עד מהרה פשט הבידור הפופולרי הקוריאני גם לרחבי אסיה, לאמריקה הצפונית והדרומית ולמקומות נוספים, ובשנים האחרונות אף נוסדו מועדוני מעריצים בישראל. הקוריאנים עצמם צורכים בידור מקומי הרבה יותר מאשר בידור מיובא מהמערב.
ממשלת קוריאה תומכת מאוד בגל הפופולרי הקוריאני (גם מבחינה כלכלית) ורואה בו דרך להעלות את המודעות לקוריאה ולתרבות הקוריאנית, וכמובן מקור לרווחים כלכליים.
קולנוע
בשנים האחרונות תופסת תעשיית הקולנוע של דרום קוריאה מקום של כבוד בקולנוע העולמי והיא השלישית בגודלה בעולם. סרטים מודרניים מקוריאה עוסקים במגוון נושאים החל מנושאים מסורתיים של משפחה ותרבות, דרך עיסוק בסוגיות פוליטיות והיסטוריות כמו מלחמת קוריאה והסכסוך בחצי האי שנבע ממנה וכלה בקומדיות רומנטיות מתקתקות. סרטי האקשן הקוריאנים זכו במערב לתשומת לב רבה ויצרו את התחושה שהקולנוע הקוריאני הוא קולנוע אלים אך מגוון הסרטים והנושאים בהם הם עוסקים לא יבייש תעשיות קולנוע אחרות כמו הוליווד או הקולנוע הצרפתי, מגוון שמאפשר לכל צופה למצוא סרט לטעמו.
