קוריאה יכולה להתגאות בהיסטוריה של יותר מ-5,000 שנה, ובמהלכה נשזרו בלוח השנה הקוריאני שלל חגים וימי ציון מסורתיים ומודרניים, חילוניים ודתיים, לאומיים וכלכליים. כי אם יש סיבה לחגוג ולקשט את הרחובות, אז למה לא?
חגים דתיים מסורתיים
סוֹל-לָל: ראש השנה
חג זה הוא אחד החשובים ביותר בלוח השנה הקוריאני ונחגג לפי לוח השנה הירחי, בדרך כלל בסביבות פברואר. בראש השנה הקוריאני נהוג לבלות בחיק המשפחה, ורבים נוסעים לבקר את קרוביהם ברחבי המדינה. במסגרת המפגש המשפחתי נהוג גם להגיע לקבריהם של אבות המשפחה, שם נערך פולחן ששמו צ'אסה (Chaesa), ובמהלכו מנקים ומסדרים את הקבר, מגישים מנחות למתים, קדים קידה מסורתית ועורכים סעודה משפחתית.
המסורות העיקריות המקובלות בחג הן לבישת הַנבּוֹק (הבגד הקוריאני המסורתי), השתתפות במשחקים מסורתיים ואכילת אוכל מיוחד כמו מרק טטוֹק (עוגות אורז). על פי המסורת, בסיום אכילת המרק מוסיף הסועד שנה לגילו.
בקוריאה מקובלת האסטרולוגיה הסינית, ועם כניסת השנה החדשה מתחלף הסימן האסטרולוגי של השנה בסבב של 12 בעלי חיים. שנת 2012 הייתה שנת הדרקון, 2013 – שנת הנחש, וכן הלאה.
צ'וּסוֹק: חג ההודיה
צ'וסוק נחגג במשך שלושה ימים לפי לוח השנה הירחי בסביבות ספטמבר. כמו ראש השנה, גם חג ההודיה הוא אחד החשובים ביותר בלוח השנה הקוריאני. זוהי חגיגה של הקציר ושל הודיה על שפע פרי האדמה. גם בחג זה נוהגים לנסוע לבקר קרובי משפחה ברחבי המדינה, לקיים את פולחן האבות, לאכול מאכלים מיוחדים ולשחק במשחקים מסורתיים.
ימי ציון לאומיים
6 ביוני: יום הזיכרון
ביום זה זוכרים את החיילים שהקריבו את חייהם למען ארצם. מאחר שלקוריאה הדרומית כמעט לא היו מלחמות מאז מלחמת קוריאה (1953-1950), רוב החללים שנערכים להם טקסי זיכרון הם ממלחמה זו. הטקס המרכזי נערך בבית הקברות הלאומי בסיאול בנוכחות המשפחות השכולות ונציגי הממשלה.
15 באוגוסט: יום העצמאות
ביום זה חוגגים את עצמאות קוריאה, שהשתחררה מהשלטון היפני (1945-1910) עם תום מלחמת העולם השנייה.

חגים בודהיסטיים
מקורו של הבודהיזם בהודו, אך הוא הגיע לקוריאה דרך סין. שנים רבות היה הבודהיזם הדת העיקרית בקוריאה, ולכן נותרה לו השפעה רבה עד היום. בימינו כשליש מאוכלוסיית קוריאה הדרומית, המונה כ-50 מיליון איש, הם בודהיסטים.
יום ההולדת של בודהה
זהו החג הבודהיסטי המרכזי, הנחגג ביום השמיני של החודש הרביעי בלוח הירחי. בחג זה נערכת ברחובותיה הראשיים של סיאול תהלוכה עוצרת נשימה של פנסי נייר ופסלי ענק. כמו כן, כל המקדשים הבודהיסטיים הפזורים ברחבי המדינה מתקשטים לכבוד המאורע ונערכות חגיגות.
חגים בהשפעה נוצרית
מתחילת המאה העשרים החלה הנצרות לחלחל ולהתפשט בקוריאה, והיום כשליש מהאוכלוסייה הם נוצרים, בעיקר פרוטסטנטים.
חג המולד והשנה הגרגוריאנית החדשה
כבמדינות רבות אחרות, גם ברחבי קוריאה חוגגים רוב התושבים את חג המולד (כריסטמס, 25 בדצמבר) ואת ראש השנה הגרגוריאנית (2-1 בינואר), והרחובות מתקשטים לכבודם בחגיגיות.
ימים מיוחדים
המסורות הקונפוציאניות הטביעו את חותמן בתרבות הקוריאנית, ובין היתר ביססו את מעמדם של ההורה והמורה כדמויות שזוכות לכבוד רב. לפיכך נקבעו בלוח השנה כמה וכמה ימים שעוסקים ביחסים בין הילד להורה ובין המורה לתלמידו.
5 במאי: יום הילד
ביום זה נהוג שההורים משמחים את ילדיהם ולוקחים אותם לגינות, לפארק שעשועים או לגן החיות.
8 במאי: יום ההורה
ביום זה בנים ובנות מעניקים כבוד להוריהם ומביעים את הערכתם ואת תודתם על ידי נתינת פרחים ומתנות להורים.
15 במאי: יום המורה
ביום המורה מביעים התלמידים את הערכתם ואת תודתם למוריהם ומעניקים להם זרי פרחים, ממתקים או מתנות צנועות.
