להאכיל את המתים כדי להגן על החיים
החלקים הפחות ידועים של תרבות קוריאה – הפולקלור והדת העממית – מרתקים וצופני סוד. הדת העממית הקוריאנית מתייחסת לרוחות ואלים רבים כחלק בלתי נפרד מחיי היומיום. בין האנשים והרוחות מתווכות נשים המכונות מאנשין (רבבת אלים ורוחות) אשר התמקצעו בטכניקות טראנס המאפשרות שיח ישיר עם העל-טבעי.
בקוריאה נפוץ זרם של אמונה ופולחן השואב מנהגיו ממסורת בת אלפי שנים. זוהי הדת העממית הקוריאנית הנקראת מוסוק (musok) או בנוסח הלועזי, שמאניזם. היא נחשבת לרובד עמוק ומקיף של התרבות הקוריאנית, אפילו של קוריאנים נוצרים או כאלו שמגדירים עצמם אתאיסטיים, מכיוון שהאמונה בה שזורה בפולקלור, בחיי היומיום ובתפיסת החיים הקוריאנית. בדת זו אין כנסיות, אין טקסים שבועיים ואין ספרי קודש ועם זאת היא כוללת את כל תחומי החיים והעשייה.
מיתולוגיה וקוסמולוגיה
הבסיס למוסוק הוא אמונה בישויות על טבעיות רבות. ניתן להחשיב את המוסוק כדת פוליתאיסטית- מרובת אלים, אך המיתולוגיה שלה שונה מרוב המיתולוגיות המוכרות, כגון המיתולוגיה היוונית, אשר בהן פנתאון סדור עם היררכיה ידועה. במוסוק לכל מאמין יש פנתאון משלו. אלים רבי עצמה המשותפים לכלל המאמינים הם השולטים בטבע, למשל רוח שבעת הכוכבים של ה"עגלה הגדולה". בנוסף, כל אדם מכיר באלים מקומיים כמו אל הבית. הקוסמולוגיה של המוסוק מלאה בישויות נוספות כמו שדונים ורוחות של אנשים שנפטרו. רוחות של מלכים וגנרלים היסטוריים מפורסמים משותפות לפנתיאונים של רוב מאמיני המוסוק בעוד שרוחות אבותיהם, רוחות של מכרים וקרובי משפחה אחרים מככבים בפנתאונים של האנשים החיים שהותירו אחריהם. מייסד האומה הקוריאנית, טאנגון, הוא דמות משמעותית באתוס הלאומי של קוריאה. הולדתו של טאנגון, כבנם של אל ודובה שהפכה לאישה היא מהסיפורים המפורסמים של מיתולוגיית המוסוק.
