דמיינו לעצמכם מסיבה במועדון תל אביבי, יום חמישי בערב, כ-200 איש רוקדים יחד, בר משקאות, די-ג'יי. לא מיד, אולם כעבור דקות מספר ייתכן כי תבחינו בעובדה ששפת השירים אינה אנגלית ואף לא שפה המוכרת לשומע הישראלי הממוצע, אלא השפה הקוריאנית. מעבר לכך, חלק מהאנשים שרים יחד את מילות השירים, צועקים שמות של להקות ואף מחקים תנועות של זמרים. מה בדיוק קורה פה? זו אינה מסיבה רגילה, זה חלום שהתגשם.
אני מתיישבת בחדר סמוך עם המארגנים כדי להבין איך הכול התחיל. חיים, לין, לוסי ולובה מספרים לי שלפני כשלוש שנים התארגנה קבוצה של חובבי מוזיקת פופ קוריאנית תחת השם iKpop. בהתחלה הם הכירו דרך פורומים באינטרנט, ולאחר מכן גם ערכו מפגשים כדי לחלוק את אהבתם למוזיקה, לזמרים וללהקות ממוצא כל כך לא אופייני לתרבות הישראלית – קוריאה. במפגשים האלו עלה הרעיון לערוך מסיבה של מוזיקת Kpop. קבוצה של חמישה איש בלבד השיקה ליין בשם MainStream ובאוגוסט 2012 כבר התקיימה המסיבה הראשונה. את הכסף גייסו מהחנות המקוונת (online) שהקימו – Hallyu’s (הכינוי הסיני שמשמעותו "הגל הקוריאני" ופירושו התפשטות תרבות הפופ הקוריאנית מעבר לקוריאה), המציעה למכירה מוצרי Kpop כמו פוסטרים, דיסקים, צמידים ועוד. כל המארגנים, כולל הדי-ג'יי, גיא מילט, עובדים בהתנדבות מתוך אהבה למוזיקה קוריאנית פופולרית.
Kpop Style
Kpop הוא יותר מאהבה למוזיקה, הוא הפך לסגנון חיים. המארגנים מכירים את רוב האנשים במסיבה ממפגשים ומהפייסבוק. זוהי קהילה לכל דבר שבה חברו יחדיו אנשים בני 12 ועד 60 מכל רחבי הארץ, רובם תלמידי בית ספר. חלקם פשוט נהנים מהשירים, מהקצב ומהלהקות עצמן. חלק מהחברים אף החלו לגלות עניין וללמוד עוד על קוריאה, על תרבותה ועל שפתה. רבים מהחברים חולמים לטוס לקוריאה ולפגוש את הזמרים עצמם וחלקם כבר הגשימו את החלום.
אף שישראל הינה קיבוץ גלויות ובישראל נפגשו והתמזגו תרבויות שונות, העיסוק ב"אסיאתיים האלו" נתפש פעמים רבות כמוזר, ולרוב מוביל להרמת גבה, במיוחד לפני תקופת "הגנגנאם סטייל" האחרונה. אני שואלת האם יש שינוי בעקבות הפופולריות יוצאת הדופן של השיר. הם מסבירים לי שפתאום שואלים אותם על השיר, מבקשים לתרגם, מתעניינים יותר ב-Kpop באופן כללי. אך עדיין, גם עם כל הרעש בתקשורת הישראלית, ההתייחסות בדרך כלל היא שטחית ולועגת, ומלווה גם בטעויות בשמות הלהקות.
הליין המדובר קיבל את השם– MainStream. אנשים שייראו את שם הליין יכולים לחשוב בטעות שמטרת הצוות היא להפוך את ה-Kpop לזרם מרכזי בארץ. למעשה, מקור השם נבע מההקשר שלפיו מוזיקת ה-Kpop היא הזרם המרכזי בחייהם של אותם אנשים ושל אותה קהילה, בשבילם אין ז'אנר מוזיקה אחר. השם נוצר כמעין בדיחה שחורה מפני שהז'אנר לעולם לא יהיה מרכזי בארץ, אך הוא מרכזי בחיי האנשים החברים בקהילה. למרות שתרבות הפופ הקוריאני הינה תרבות שוליים, היא הצליחה להגיע במיוחד למדינות אסיה, ולמעשה לכל מקום בעולם שבו יש אינטרנט ואף למדינות שמרניות במזרח התיכון. בישראל, לדוגמה, ישנם כ-1500 מעריצים של מוזיקת פופ קוריאנית.
