סמינר מטייל לקוריאה – חגיגות סיום הקיץ ותחילת הסתיו
בתאריכים 17/9-3/10/2022 נצא לסמינר עומק בן 17 יום בקוריאה הדרומית בדגש חגיגות סיום הקיץ ותחילת הסתיו.
בחודש ספטמבר הקוריאנים נושמים לרווחה. החום והלחות של הקיץ הארוך מתפוגגים לאט לאט, בערבים מתחיל להיות קריר ואפשר כבר ללכת לישון ללא מזגן. זאת התקופה לצאת לטייל וליהנות מחגיגות ופסטיבלים.
קוריאה הדרומית צמחה בעשורים האחרונים באופן הראוי להערצה ולחיקוי: מעוני ונחשלות למעצמה כלכלית מובילה בכל תחומי התעשייה והמסחר; משלטון מלכים ואצילים לדמוקרטיה משגשגת. במשך כל מסענו נחווה את המיזוג בין מסורת לקידמה. נסייר בסיאול, עיר אולטרה מודרנית, בה נמצא מגדלי עסקים מעוצבים ומיוחדים בצד ארמונות עתיקים ושווקים עממיים. נתוודע לאורחות החיים של העם הקוריאני, תרבותו ומנהגיו. נפגוש אומנים קוריאניים המתמחים באומנויות מסורתיות עממיות מגוונות, ונתחקה אחר השילוב המיוחד והמרתק של שימור המסורות העתיקות בצד חדשנות טכנולוגית מהמתקדמות בעולם. נטייל גם בנופי הטבע המגוונים ועוצרי הנשימה של חצי האי הקוריאני.
הסמינר המטייל מתאים לאנשים שזוהי פגישתם הראשונה עם קוריאה, המעוניינים בהיכרות מעמיקה עם האתרים הקלאסיים ובמקביל להגיע למחוזות עלומים, המוכרים בעיקר בקרב האוכלוסייה המקומית. נטייל בקבוצה קטנה ונזכה לחוויה איכותית ומעמיקה במפגשנו עם תרבותה הייחודית של קוריאה. מועדי הסמינר, המסלול והאתרים נבחרו בקפידה רבה כדי להגיע לשיא חגיגות סיום הקיץ ותחילת הסתיו.
קוריאה בשבילנו אינה עוד יעד, אלא היעד. את הסמינר יובילו שני המומחים מצוות Explore Korea הטובים ביותר והמובילים בתחומם באקדמיה ובשטח: ד"ר אלון לבקוביץ ואיתמר סופר, שניהם חיים ונושמים קוריאה מבוקר ועד ליל, והם יחשפו בפניכם את רבדיה הגלויים והסמויים של תרבות ייחודית זו.
איתמר (איתי) סופר – מומחה בתרבות קוריאה, חי את ההוויה הקוריאנית. מתגורר באיזור כפרי בקוריאה מאז 2004 ונשוי לקוריאנית. דובר קורא וכותב קוריאנית. התמקד בלימוד המסורת, המנהגים, ההוויה והתרבות המקומית תוך כדי התנסות אישית בחיי היום יום .
ד"ר אלון לבקוביץ – ראש החוג למדעי החברה והאזרחות במכללת בית ברל ומלמד בחוג ליחסים בינלאומיים ולימודי אסיה באוניברסיטה העברית ובמסלול אסיה באוניברסיטת בר-אילן. אלון גם עמית מחקר במכון בגין סאדאת למחקרים אסטרטגיים. מוקד מחקריו בקוריאה הם הפוליטיקה והכלכלה הקוריאנית, מדיניות החוץ והביטחון של קוריאה הצפונית והדרומית. מחקריו האחרונים עוסקים ביחסי החוץ והביטחון של קוריאה הצפונית והדרומית עם מדינות המזרח התיכון.
קוריאה מהווה עדיין תרבות עלומה ובתולית לתיירים מערביים. הזדמנות לתגליות וחוויות ייחודיות. אתם מוזמנים לצאת עמנו לקסם הקוריאני!
מסלול הסמינר המטייל לקוריאה הדרומית:
יום 1 – 17 בספטמבר, יום שבת | בדרכנו לקוריאה:
נפגש בשעות הערב בשדה התעופה בן-גוריון ונטוס לקוריאה הדרומית בטיסת לילה של חברת טורקיש אייר (מעבר באיסטנבול).
יום 2 – 18 בספטמבר, יום ראשון | סיאול (Seoul):
בשעות אחר הצהריים המאוחרות ננחת בשדה התעופה הבינלאומי של סיאול (אינצ'ון). נצא לעיר לטעימה ראשונה מקוריאה, לביקור ברובע הצעירים מיונגדונג (Myeong-dong). בהמשך הערב נתכבד יחדיו בארוחת הערב הראשונה שלנו על אדמת קוריאה.
לינה: סיאול
יום 3 – 19 בספטמבר, יום שני | סיאול:
הימים הבאים יוקדשו להיכרות בלתי אמצעית עם עיר הבירה השוקקת של קוריאה הדרומית, סיאול: בהליכה, במוניות, ברכבלים ובמערכת הרכבות התחתיות היעילה. נפתח את היום בביקור בכיכר המרכזית של העיר סיאול, כיכר גואנגומון (Gwanghwamun Square), המובילה אל ארמון המלך גיונגבוק (Gyeongbokgung). הכיכר משתרעת לאורך יותר מ-500 מטרים וניצבים עליה פסליהן של שתי דמויות מרכזיות ונערצות מההיסטוריה הקוריאנית – האדמירל אי שונסין (Yi Sunsin), שהצליח לסכל את ניסיון הכיבוש היפני במאה ה-16, והמלך סָא-ג'וֹנג (Sejong) הגדול, מקור לגאווה בקידומה של קוריאה בתקופת שושלת ג'וסון במאה ה-14, ובמיוחד בהמצאת הכתב הקוריאני האנגול (Hangul). נמשיך לסיור בארמון המרשים מתקופת שושלת ג'וסון הקונפוציאנית, נחזה בטקס החלפת המשמרות המפורסם, וממנו נמשיך לביקור במוזיאון הלאומי לפולקלור. אחרי ארוחת הצהריים נשוטט ברובע בוקצ'ון (Bukchon), בו התגוררו האצילים ופקידי המלוכה. תחנתנו הבאה תהיה מקדש ג'וגיה-סה (Jogyesa), המשמש כמרכז המינהלי והרוחני של הזרם המרכזי בבודהיזם הקוריאני. נתרשם מהאווירה החגיגית ומהקישוטים הצבעוניים. נעבור לסיור עומק ולחוויה תרבותית קולינרית ברובע האומנים, האומנות והגלריות המפורסם אינסה דונג (Insadong) והסמטאות המוליכות אליו.
לינה: סיאול
יום 4 – 20 בספטמבר, יום שלישי | סיאול:
נתחיל את סיורנו לאורך אפיק הנחל צ'אונגיצ'און ((Cheonggycheon Stream, העובר במרכז סיאול, ממנו נגיע לכיכר העיר והשדרה המרכזית (Seoul plaza ושדרת Sejog-daero). נכנס לסיור בבית העירייה המרשים, המשלב אדריכלות מודרנית עם המבנה ההיסטורי מתקופה השלטון היפני בקוריאה. נמשיך לטקס החלפת המשמרות בארמון דאוקסוגונג (Deoksugung), נתהלך לאיטנו בסמטאות העיר ונכנס לביקור במוזיאון ההיסטוריה של העיר סיאול (Seoul Museum of History). המוזיאון ממחיש את החיים בעיר מיום הקמתה ועד היום. היהלום שבכתר הינו מודל תלת מימדי של העיר בקנה מידה 1:1500, המאפשר למבקרים מעין תצפית פנורמית על מרחבי העיר, מדהים! לאחר ארוחת הצהרים נמשיך לסיור מודרך וכן לשיטוט עצמי בשוק נאמדאמון (Namdaemun Market), השוק הגדול, הצבעוני וההומה ביותר בקוריאה. נשים פעמינו לביקור בהר נאם-סאן (ההר הדרומי), שבראשו מתנוסס מגדל סיאול הנראה לכל עבר, ממנו נצפה על המטרופולין המרשימה (הביקור במגדל מותנה בראות טובה). ברכבת התחתית המעולה נגיע בנסיעה קצרה לרובע דונגדמון (Dongdaemun). לאחר ארוחת הערב נכיר את מרכז העיצוב החדשני DDP (Dongdaemun Design Park), בתכנונה של האדריכלית זאהה חדיד. זהו קומפלקס בעיצוב עתידני, המזכיר חללית "חייזרים" שנחתה לביקור בכדור הארץ. בשעות החשיכה נחזה במבנה המואר במופע אורות קסום.
לינה: סיאול
יום 5 – 21 בספטמבר, יום רביעי | סיאול, ג'ג'ו (Jeju):
לאחר ארוחת הבוקר נמריא מסיאול בטיסה ישירה לאי ג'ג'ו. עם נחיתתנו באי נצא לארוחת צהריים ולביקור בשוק המסורתי המפורסם דונגמון (Dongmun), שם נוכל להתענג על מגוון הצבעים והשפע של פירות ההדר והתוצרת המקומית שנמכרת בו. נמשיך לעבר פארק האבנים של ג'ג'ו (Jeju Stone Park), פארק אקולוגי ותרבותי המלווה את "תרבות האבן" שהינה ציר מרכזי בהיסטוריה, בגיאולוגיה הוולקנית ובתרבות האנושית של האי, שעל פי אמונת המקומיים נברא ע"י האלה האם הלמאנג (Seolmundae Halmang), שאחראית גם לבריאתם של האבנים, האדמה, הרוח, הברזל והמים. נעפיל ללוע הר הגעש סאן גום בורי (Sangumburi crate), ממנו נוכל לצפות על "נוף פני הירח של האי". אם זמננו יאפשר נשים פעמינו לעבר פארק השלום, לזכר ה-3 באפריל (April 3rd Peace Park). הפארק ממחיש נקודת ציון טראגית בהיסטוריה המודרנית של קוריאה לאחר מלחמת העולם השנייה, במהלך מלחמת האזרחים בין הצפון לדרום, בה הוצאו להורג על לא עוול בכפם כ-80,000 אזרחים ואנשי צבא (כ-25% מאוכלוסיית האי), שהואשמו בשיתוף פעולה עם הקומוניסטים.
לינה: האי ג'ג'ו
יום 6 – 22 בספטמבר, יום חמישי | ג'ג'ו :
יומנו יוקדש להיכרות עם אתרים נבחרים של האי ג'ג'ו, שצורף בשנת 2011 לרשימת פלאי עולם הטבע החדשים של זמננו. נפתח בסיור במערת הלבה מנג'נגול (Manjanggul Cave), הארוכה בעולם, ונלמד את ההיסטוריה הגיאולוגית של האי. נמשיך לביקור במוזיאון האניו (Haenyo Museum), המספר את סיפורן של נשות ההאניו, הצוללות ושולות את פרי הים ממעמקים באופן מסורתי, ללא שימוש בבלוני חמצן, וחיות במסגרת קהילה מטריארכאלית, בה הנשים אחראיות לפרנסת המשפחה. אם ישחק לנו המזל נוכל לצפות בהן בפעולה.
נעפיל לפסגת הר הגעש סאונגסן ילצ'ולבונג (Seongsan Ilchulbong), ממנה נשקף נוף מרהיב לכל עבר. נבקר בכפר הפולקלור סונגאפ (Seongeup folk village), בו נוכל לראות כיצד התגוררו תושבי האי מדורי דורות. לקראת שקיעה נסיים את היום בסיור טבע קסום ביערות הארזים למרגלות הר הלהסאן (Hallasan), המתנשא לגובה של כ-2000 מטר (ההר הגבוה ביותר בקוריאה הדרומית).
לינה: האי ג'ג'ו
יום 7 – 23 בספטמבר, יום שישי | ג'ג'ו, בוסאן (Busan):
ביי ביי לאי האהבה ג'ג'ו, לאחר ארוחת הבוקר נצא בטיסה ישירה לבוסאן. עיר הנמל הראשית של קוריאה והעיר השנייה בגודלה במדינה. נתחיל את ביקורנו בשוק הדגים ג'אגאלז'י (Jagalchi), המפורסם ביותר בקוריאה, אשר שמו יצא למרחקים באיכות ובמבחר פירות הים והדגה, ונתוודע למאכליה המסורתיים של העיר ולמרכז העיר השוקק חיים. לאחר ארוחת הצהריים נצא לשיטוט בסמטאות העיר ונעפיל למגדל בוסאן לתצפית על מרחבי העיר, הנמל והים (אם מזג האוויר יאפשר תצפית טובה). נפרד מבוסאן הציורית בביקור בכפר הפולקלור גמצ'און (Gamcheon Culture Village). כפר הפולקלור, שזכה לתואר "מצ'ו פיצ'ו של בוסאן", הינו רובע ציורי וצבעוני השזור בגלריות ובבתי קפה ייחודיים, והוא בנוי על שיפולי ההרים היורדים לעבר מפרץ בוסאן. נצא למלוננו הממוקם באזור הייונדאי דוסאן (Haeundae beach), שהוא חוף הים המפורסם ביותר בקוריאה.
לינה: בוסאן
יום 8 – 24 בספטמבר, יום שבת | בוסאן :
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור באזור הייונדאי דוסאן (Haeundae beach), הידוע בחופיו הקסומים ובאדריכלות העכשווית ששולבה בו, ובמתחם APECהמפורסם, בו התקיימה בשנת 2005 פסגת ראשי 21 הכלכלות המובילות של האזור. נפתח צוהר לארכיטקטורה העכשווית ברובע המושכת מבקרים מכל העולם – הפתעה. לאחר ארוחת הצהריים נצא לביקור במנזר הידונג יונגגוסה (Haedong Yonggungsa), יש האומרים שהינו המתחם הבודהיסטי היפה ביותר בקוריאה. יחודו של המנזר הינו מיקומו – על מצוק נישא לאורך חוף הים כאשר מרבית המנזרים בקוריאה ממוקמים בלב ההרים. נחזור לאזור הייונדאי לשיטוט בסמטאות ההומות והיכרות עם מאכלי הרחוב הקוריאניים.
לינה: בוסאן
יום 9 – 25 בספטמבר, יום ראשון | בוסאן, גיונגג'ו (Gyeongju):
נשים פעמנו לעבר לעיר גיונגג'ו – בירתה העתיקה של קוריאה בתקופת שושלת שילה, העיר שכינויה "המוזיאון ללא קירות" וארבעה אתרים בה הוכרו ע"י אונסק"ו כאתרי מורשת עולמית. ביומיים הקרובים נפתח צוהר מרתק ובלתי אמצעי אל העם הקוריאני, תרבותו, מנהגיו ומסורתו. נצא להיכרות עם מתחם הקברים המסתורי והמפורסם של מלכי שושלת שילה. תלי הקברים נותרו חתומים עד היום. נכנס לקבר היחיד שנפתח (באקראי, כשאיכר חפר בשולי התל), בו נמצאו בין השאר כתרי זהב של מלכי שילה, שהעתקיהם מוצגים במקום.
נתרשם גם מצ'אמסאנגדה (Cheomsangdae), מצפה הכוכבים הראשון באסיה. נבקר ברובע העתיק הקסום של גיונגג'ו, בו נתוודע באופן בלתי אמצעי, באירוע מיוחד עבורנו, לאורח החיים ולמנהגים המסורתיים של התושבים המקומיים. עצירתנו הבאה תהיה במנזר גולגול סה (Golgulsa), בו נחזה בהדגמה מאלפת של תלמידי אמנות הלחימה זן מודו (Seon Mudo). נצא לביקור במתחם בולגוקסה (Bulguksa) המקודש, האוצר בתוכו כמה משכיות התרבות החשובות ביותר בקוריאה. האתר הוכרז כאתר מורשת עולמית בשנת 1995. לאחר ארוחת ערב משותפת ממטעמי גיונגג'ו נסיים את יומנו בביקור במתחם אנאפג'י (Anapji), ששימש בעבר כארמון נסיכי שושלת שילה. נזכה לצפות בשילוב הקסום וההרמוני של מבני הארמון המסורתיים, בריכת המים והטבע שמסביב, כשהם מוארים באור נגוהות. מראה שלא ישכח.
לינה: גיונגג'ו
יום 10 – 26 בספטמבר, יום שני | גיונגג'ו, סיאול :
היום נתמקד במיזוג הייחודי לקוריאה בין מסורת לקידמה. נשים פעמינו לביקור בכפר האומנים של גיונגג'ו, בו נתוודע לאומנויות ומלאכות מסורתיות כפי שהשתמרו מזמן שושלת שילה (Shilla). נעמיק בסיור רכוב מיוחד עבורנו בסמטאות העיר העתיקה של גיונגג'ו, בה גם מתגורר מדריכנו איתמר. הרובע האותנטי נגלה ביופיו המרגש בשנתיים האחרונות. בשעות אחר הצהריים המאוחרות נפרד מגיונגג'ו ונצא ברכבת "הקליע" הקוריאנית (KTX) לעבר בירתה של קוריאה סיאול, בה התחלנו את טיולנו. בהגיענו לעיר נצא לביקור ברובע האומנים, האומנות והגלריות המפורסם אינסה דונג (Insadong) והסמטאות המוליכות אליו.
לינה: סיאול
יום 11 – 27 בספטמבר, יום שלישי | סיאול
לאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור במוזיאון הלאומי של קוריאה. במוזיאון הלאומי מגוון עשיר של מוצגים היסטוריים ואומנותיים. הללו משתלבים יחד לכדי סיפור מרתק אודות תולדותיה של קוריאה, מהעת העתיקה ועד העת המודרנית. תולדות המוזיאון עצמו מציגות סיפור מרתק לא פחות ומעוררות שאלות נוקבות על היחסים המורכבים בין שימור היסטורי לגאווה לאומית. נמשיך לביקור באוניברסיטת הנשים אווהה
(Ewha Womans Universty) פירוש השם אווהה בקוריאנית הוא "פריחת האפרסק". האוניברסיטה הינה אוניברסיטת הנשים הגדולה בעולם. הבניינים בנויים לצידי "עמק" עמוק, שיוצר שטח ציבורי נרחב ונעים. הבנייה הירוקה מאפשרת חיסכון בצריכת האנרגיה של מעל ל- 25%, מהותי מאד בסיאול, הקפואה בחורף וחמה ולחה בקיץ. המראה מרהיב ! לאחר הביקור יינתן זמן חופשי להשלמת היכרות עם סיאול המדהימה בהנחייה מוקדמת של צוות המדריכים. המעוניינים יחברו למדריך לסיור באחד מאתרי העיר היפים. בערב נפגש שוב יחדיו לחוויה תרבותית מיוחדת.
לינה: סיאול
יום 12 – 28 בספטמבר, יום רביעי | סיאול, גן השחר השלו (Morning Calm Garden), הר סאוראק (Seoraksan), סוקצ'ו (Sokcho):
נעזוב את סיאול השוקקת ונסע אל "גן השחר השלו", שכשמו כן הוא. שטח הגן 30,000 מ"ר והוא הגדול ביותר בקוריאה. הגן הינו מרחב אומנותי עם שילוב מדהים בין התפיסה הקוריאנית המסורתית של עיצוב אסימטרי בהתחשבות בנוף, בטופוגרפיה ובאקלים, לתפיסת הגננות המערבית, המכניסה את המבקר למתחם שהינו עולם אוטופי נפרד.
הגן מעוצב בצורת חצי האי הקוריאני, והוא משופע בפרחים יפהפיים משני צדדיו, המייצגים את הרצון לאיחוד בין קוריאה הדרומית והצפונית. הקונספט להקמת הגן פותח ע"י פרופסור האן סאנג-קיונג (Han Sang-kyung), שראה בעיני רוחו גן שיהפוך להיות מפורסם בעולם ויפיץ את יופייה המדהים של קוריאה. ההשראה הגיעה מסר טאגור (Tagore), משורר הודי ידוע, שתאר את קוריאה בתקופת שושלת ג'וסון כארץ השחר השלו. אין מילים, פנטסטי!! נמשיך אל שמורת הטבע של הר סאוראק, הנחשבת בעיני רבים כאזור הטבע היפה ביותר בחצי האי. נצא לחוות בהליכה את "אדריכלות הטבע" בשמורה, בתחילת הופעתם של צבעי השלכת, בטבע מהמם ומלא הוד והדר. נסע אל עיר הנמל סוקצ'ו (Sokcho), בירת האזור, המפורסמת בשפע ובאיכות תנובת הים, לארוחת ערב אותנטית ממטעמי האזור. את הלילה נבלה ב'בועה תרבותית אנגלית' – מלון ייחודי הממוקם בלב השמורה, שהוא גם מוזיאון לתרבות אנגליה, מהביטלס ועד האוטובוס האדום האגדי.
לינה: שמורת הר סאוראק
יום 13 – 29 בספטמבר, יום חמישי | DMZ, הר סאוראק, סוקצ'ו :
החלק הראשון של יומנו יוקדש לאחד הפרקים החשובים ביותר של קוריאה – מלחמת קוריאה, חלוקתה וכמיהתם של תושבי קוריאה הדרומית לאיחוד עם אחיהם בצפון.
נצא לסיור מיוחד ומתואם באזור המפורז (DMZ – Korean DeMilitarized Zone), המפריד בין קוריאה הדרומית לקוריאה הצפונית. נחוש את הניגוד בין הרצון העז של תושבי הדרום לאיחוד עם אחיהם שנותרו בצפון לבין המאבק של הצפוניים בקוריאה הדרומית, המסמלת עבורם את הקפיטליזם. נחזור שוב לשמורת הר סאוראק הקסומה, נעפיל לפסגתו של הר גואהן גום סהונג (Gwongeumseong), ממנה נפרסת תצפית מרהיבה לכל עבר – ביומיים מדי יום "נדאה לגבהים" ונרחף כציפורים בין שמים וארץ בנופים "מחסירי פעימה". נסייר במנזר סינאונג-סה (Sinheungsa) ונפגוש בפסל הבודהה מברונזה הגדול ביותר בחצי האי. נבקר במפל "הדרקון המעופף", ובדרך המובילה אליו נחווה את עוצמת הטבע בהליכה בקניונים שמשני עבריהם מתלולים נישאים, מים זורמים וטבע פראי. אחר הצהריים נצא לסיור באזור הנמל של העיר סוקצ'ו ולארוחת ערב האופיינית למטעמי האזור.
לינה: שמורת הר סאוראק
יום 14 – 30 בספטמבר, יום שישי | הר סאוראק, וונג'ו (wonju), דאניאנג (Danyang), אנדונג (Andong):
בשעות הבוקר נשים פעמינו לכיוון העיר אנדונג (Andong) – מרכזו של הקונפוציוניזם הדרום קוריאני. בדרכנו נעצור בעיר וונג'ו ונעפיל להר סוגאומסאן (Sogeumsan Mountain), לגשר ההררי התלוי הארוך ביותר בקוריאה, שבנייתו הסתיימה לאחרונה. הגשר, שאורכו 200 מטר, תלוי בין שתי פסגות הרים ונישא 100 מטר מעל עמק מרהיב ביופיו. חוויה מרטיטה ומשכרת. נצא לעבר דאניאג, עיר קטנה שמפורסמת בנופי הטבע הציוריים הסובבים אותה, בנוסף ל"שקיעות אדומות" (פירוש שמה של העיר בקוריאנית הינו " שמש צינובר" – צינובר הוא מינרל שצבעו משתנה מאדום בהיר לאדום חום). נבקר ב-Skywalk- נתהלך בין שמים וארץ ונצפה לכל עבר בנוף מרהיב ועוצר נשימה. לאחר ארוחת הצהרים נמשיך לכיוון העיר אנדונג, בה ניקח חלק בפסטיבל הפולקלור וריקוד המסכות (Andong Mask dance Festival), המתקיים מדי שנה בסוף ספטמבר. לריקוד המסכות המסורתי חלק חשוב במורשת הקוריאנית. בתקופת שושלת ג'וסון היווה ריקוד המסכות את אחת הדרכים "לשחרור לחץ", בה איפשר השלטון להמוני העם להביע את דעתם ותחושותיהם לגבי המעמד הגבוה השולט.
לינה: אנדונג
יום 15 – 1 באוקטובר, יום שבת | אנדונג, האין-סה (Haeinsa), ג'ינג'ו (Jinju):
בשעות הבוקר נסייר בכפר ההואה (Hahoe), שתירגום שמו מקוריאנית הינו "הכפר המוקף מים". האתר הוכרז כאתר מורשת עולמית ע"י אונסק"ו בשנת 2010. הכפר משמר את הארכיטקטורה וצורת החיים שהייתה מקובלת בתקופת שושלת ג'וסון. נמשיך לביקור במוזיאון המסכות המיוחד. לאחר ארוחת הצהריים נמשיך למקדש האין-סה (Haeinsa) המבודד, שהיה אחד האתרים הראשונים בקוריאה שהוכר כאתר מורשת עולמית. במקדש מאוחסנים ה"טריפיטאקה קוריאנה" – 81,258 לוחות עץ שעליהם חרוטות דרשותיו הקדושות של בודהה. נצא אל העיר ג'ינג'ו, בה נשתתף בפסטיבל מנורות הנייר נאמגאנג יודיאונג (Yudeung Namgang). הפסטיבל מתעד את האסטרטגיה הצבאית שנקטו הקוריאנים לפני 422 שנה נגד המתקפה היפנית. היפנים רצו לחצות את הנהר נאמגאנג (Namgang) ולתקוף את המצודה. הקוריאנים 'הדליקו את המים' וניסו לחסום את ההתקפה (נשמע מוכר? תעלת סואץ – 1967…). כיום המנהג הוא להשיט על מימי הנהר פסלי נייר מוארים ומנורות נייר דולקות, הנושאות משאלות אישיות. ההרגשה היא של שהייה ב"עולם חלומי", עם השתקפויות מדהימות במי הנהר.
לינה: ג'ינג'ו
יום 16 –2 באוקטובר, יום ראשון | ג'ינג'ו, ג'יריסאן (Jirisan), ג'ונג'ו (Jeonju), בדרך הביתה, איסטנבול – תל אביב:
אחרי לילה מלא חוויות בפסטיבל המנורות נצא לביקור במרחב הכפרי ובשמורת הטבע הלאומית ג'יריסאן (Jirisan). ניסע בנופי טבע קסומים לביקור בכפר "האנפה הכחולה", המוכר רק בקרב התושבים המקומיים. נתוודע לקהילה הייחודית, שמאסה באופי החיים העירוני המודרני ומאמינה באורח חיים בדרכו של טאנגון (,Tangun "שליט הר הליבנה"), אבי האומה הקוריאנית. נשים פעמנו לעבר העיר ג'ונג'ו, בירת ייצור הנייר הקוריאני המסורתי "Hanji", שבעת העתיקה שימש לא רק לכתיבה וציור, אלא גם לציפוי רצפות הבית וקירותיו, ולמגוון רחב של שימושים נוספים. נשוטט בסמטאות הרובע העתיק והקסום של ג'ונג'ו (Jeonju Hanok Village) בשעות הערב ונראה את אורותיו היפים, ונחוש כאילו שעון הזמן עצר מלכת. נמשיך לארוחת ערב לסיום טיולנו ומשם ישירות לשדה התעופה הבינלאומי של סיאול (אינצ'ון) לטיסה הביתה עם חברת טורקיש אייר מסיאול לתל אביב במעבר קצר איסטנבול, נחיתה בשדה התעופה בן גוריון בשעה 08:55.
יום 17 – 3 באוקטובר, יום שני | בדרך הביתה, איסטנבול – תל אביב:
מעבר קצר באיסטנבול, נחיתה בשדה התעופה בן גוריון בשעה 08:55.
לתשומת ליבכם:
אנחנו מאמינים שהדרך הטובה ביותר להכיר מדינה חדשה הינה ככל שניתן בצורה בלתי אמצעית ו"דרך הרגליים"!! להסתובב בין האנשים ברחוב, בתחתית, להריח את הריחות בשוק, לחיות את העיר… כך שבכל אתר במהלך הטיול, בו ההליכה הינה חווייתית, נלך ברגל. במיוחד בסיאול, שבה איננו צמודים לאוטובוס. אנחנו גרים במרכז התרבותי של העיר, יוצאים מהמלון ברגל, הולכים לאתרים שונים, ובחלק מהזמן נעשה שימוש בתחבורה ציבורית – רכבת תחתית, מוניות, רכבלים ועוד.
הטיול מתמקד בשיטוט בנתיבי ההוויה הקוריאנית ואינו טיול למיטיבי לכת, אולם לצורך הגעה לחלק מהאתרים נדרשת הליכה, לעתים הליכה במדרון וכן עלייה במדרגות.
טיול בתקופת קורונה – ביטחונם ובריאותם של החברים עומדים בראש מעיינינו. מסע העומק יערך בכפוף להנחיות של משרד הבריאות בישראל ובקוריאה.
לידיעתכם, קוריאה נפתחה לתיירות החל מ 1.4.22 אולם עדין חלים מגבלות שונות כגון חבישת מסכה ברחוב ובחללים סגורים, מגבלה על מספר אנשים במקומות ציבוריים ועוד.
יש להצטייד בדרכון בר תוקף לחצי שנה לפחות.
אין צורך בוויזה לכניסה לקוריאה הדרומית.
אין צורך בחיסונים לביקור בקוריאה הדרומית.
בבתי המלון בקוריאה הדרומית אין שירות נשיאת מזוודות (במידת הצורך יעזרו למשתתפים נהג האוטובוס ומדריכי הטיול).
תוכנית מסע העומק המופיעה לעיל כפופה לשינויים עקב נסיבות משתנות ובלתי צפויות, שאינן ניתנות לשליטה או לחיזוי. כל שינוי יהיה בהתאם לשיקול הדעת המקצועי של צוות Explore Korea.
התוכנית מבוססת על מועדי ההמראה והנחיתה של טיסות חברת טורקיש אייר מישראל ואליה. אם יחולו שינויים במועדים אלה תשתנה התוכנית בהתאם.
התוכנית כוללת טיסות פנימיות מסיאול לאי ג'ג'ו ובחזרה לבוסאן.
התוכנית כוללת נסיעה ברכבת הקליע הקוראנית (KTX), מגיונגג'ו לסיאול.
במהלך מסע העומק ישולבו "מגוון הפתעות תרבותיות".