בתאריכים 4-18/4/2017 נצא ל- 15 ימי טיול בקבוצה קטנה ואיכותית להכרות עם קוריאה הדרומית ארץ "השחר השלו" בתקופת פריחת הדובדבן וחגיגות האביב.
חודש אפריל אהוב ביותר על הקוריאנים – החורף הקר והמושלג מפנה את מקומו לאביב, מזג האוויר מתחמם בהדרגה ועונת הגשמים עדיין לא החלה. הטבע מתקשט בשלל גווני פריחה. מהוורוד-לבן של עץ הדובדבן, הצהוב החזק של עץ הפורסיטיה, האשכולות הסגולים של עץ הלילך ועד למרבדים הענקיים של שיחי האזליה. בשדות האורז, שמתעוררים מתרדמת החורף הארוכה, מוריקים נבטי השעורה שנזרעה בהם בראשית הסתיו. הלב מתמלא בשמחה של התחלה ועשייה חדשה.
קוריאה הדרומית צמחה בעשורים האחרונים באופן ראוי להערצה ולחיקוי: מעוני ונחשלות למעצמה כלכלית מובילה בכל תחומי התעשייה והמסחר; משלטון מלכים ואצילים לדמוקרטיה משגשגת. במסענו נחווה את המיזוג בין מסורת לקדמה. נסייר בסיאול, עיר אולטרה מודרנית, בה נמצא מגדלי עסקים מעוצבים ומיוחדים בצד ארמונות עתיקים ושווקים עממיים. נתוודע לאורחות החיים של העם הקוריאני, תרבותו ומנהגיו, נפגוש אומנים קוריאניים המתמחים באומנויות מסורתיות עממיות מגוונות, ונתחקה אחר השילוב המיוחד והמרתק של שימור המסורות העתיקות בצד חדשנות טכנולוגית מהמתקדמות בעולם. נטייל גם בנופי הטבע המגוונים ועוצרי הנשימה של חצי האי הקוריאני.
מסעות העומק מתאימים לאנשים שזוהי פגישתם הראשונה עם קוריאה, המעוניינים בהכרות מעמיקה עם האתרים הקלאסיים ובמקביל להגיע למחוזות עלומים, המוכרים בעיקר בקרב האוכלוסייה המקומית. נטייל בקבוצה קטנה ונזכה לחוויה איכותית ומעמיקה במפגשנו עם תרבותה הייחודית של קוריאה. מועדי הטיול, המסלול והאתרים נבחרו בקפידה רבה כדי להגיע לשיא פריחת עץ הדובדבן ולחגיגות האביב.
לנו קוריאה היא לא "עוד יעד". היא "היעד". את מסע האביב יובילו שני המומחים מצוות Explore Korea – איתמר (איתי) סופר וקים ואן סיג (קן). שניהם חיים ונושמים קוריאה מבוקר ועד ליל, והם יחשפו בפניכם את רבדיה הגלויים והסמויים של תרבות ייחודית זו.
[box style="rounded" border="full" icon="none"] איתמר סופר, מומחה בתרבות קוריאה, מתגורר באזור כפרי בקוריאה מאז 2004 ונשוי לקוריאנית. דובר, קורא וכותב קוריאנית. התמקד בלימוד המסורת, המנהגים, ההוויה והתרבות המקומית, תוך כדי התנסות אישית בחיי היום יום. קים ואן סיג, מומחה בתרבות קוריאה, נולד ומתגורר בקוריאה. בנוסף לעבודתו כמדריך טיולים קים עוסק בחקלאות מסורתית, בחווה קטנה. בזמן לימודיו באוניברסיטה הצטרף למשך כשנה לתוכנית מתנדבים בקיבוץ מצובה ונקשר לישראל ולתרבותה.[/box]
קוריאה מהווה עדיין תרבות עלומה ובלתי מוכרת לתיירים מערביים. הזדמנות לתגליות וחוויות ייחודיות. אתם מוזמנים לצאת עמנו למפגש עם הקסם הקוריאני.
מסלול הטיול:
יום 1 – 4 באפריל, יום שלישי | בדרכנו לקוריאה
נפגש בשעות הערב בשדה התעופה בן-גוריון ונטוס לקוריאה הדרומית בטיסת לילה.
יום 2 – 5 באפריל, יום רביעי | סיאול (Seoul)
בשעות אחר הצהריים ננחת בשדה התעופה של סיאול (אינצ'ון). נצא לעיר לטעימה ראשונה מקוריאה ברובע האומנים, האומנות והגלריות המפורסם אינסה דונג (Insadong). בהמשך הערב נתכבד יחדיו בארוחת הערב הראשונה שלנו על אדמת קוריאה.
לינה: סיאול
יום 3 – 6 באפריל, יום חמישי | כפר פולקלור, סווון (Suwon), ג'ונג'ו (Jeonju)
נפרד זמנית מסיאול ונצא אל כפר הפולקלור (Korean Folk Village). נשתלב עם התושבים המקומיים – תלמידי בתי ספר, משפחות וילדים, שבאים להתרפק על אורחות החיים המסורתיים. נמשיך לעבר סווון ונשמע את סיפורה של העיר, שכמעט ירשה את מקומה של סיאול כבירה. אחר הצהריים יוקדש לביקור במבצר הוואסונג (Hwaseong), המשתרע על חלק גדול ממרכז העיר, והוכרז כאתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו בשנת 1997. נמשיך דרומה לעיר ג'ונג'ו (Jeonju), בירת מחוז ג'ולה.
לינה: ג'ונג'ו
יום 4 – 7 באפריל, יום שישי | ג'ונג'ו, ג'ינג'ו (Jinju)
ג'ונג'ו הינה בירת ייצור הנייר הקוריאני המסורתי "Hanji", שבעת העתיקה שימש לא רק לכתיבה וציור, אלא גם לציפוי רצפות הבית וקירותיו, ולמגוון רב של שימושים נוספים. נפתח את היום בביקור במוזיאון ייחודי, בו נלמד על "תרבות הנייר" במהלך ההיסטוריה האנושית ועל התפתחות הנייר הקוריאני, סגולותיו ורזי ייצורו. נצא לשיטוט ברובע העתיק הקסום של ג'ונג'ו (Jeonju Hanok Village), בו נחוש כאילו שעון הזמן עצר מלכת. הרובע עבר תהליך שימור וחידוש בשנים האחרונות. נהלך בינות בתי מלאכה, חנויות מסורתיות וסדנאות אמנים. לאחר ארוחת הצהריים נמשיך למקדש האין-סה (Haeinsa) המבודד, שהיה אחד האתרים הראשונים בקוריאה שהוכר כאתר מורשת עולמית. במקדש מאוחסנים ה"טריפיטאקה קוריאנה" – 81,258 לוחות עץ, עליהם חרוטות דרשותיו הקדושות של בודהה. נמשיך למלוננו, שממוקם בליבה של שמורת הטבע הלאומית ג'יריסאן (Jirisan).
לינה: ג'ינג'ו
יום 5 – 8 באפריל, יום שבת | גינג'ו, ג'ינאה (Jinhae) , בוסאן (Busan)
נשכים קום ולאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור במרחב הכפרי. נבקר בכפר "האנפה הכחולה" הקסום, המוכר רק בקרב התושבים המקומיים. נתוודע לקהילה הייחודית, שמאסה באופי החיים העירוני המודרני ומאמינה באורח חיים בדרכו של טאנגון (Tangun "שליט הר הליבנה"), אבי האומה הקוריאנית. בנוסף לטבע הפראי האזור מפורסם בשדרות עצי הדובדבן, שבשיא פריחתם יוצרים "מנהרות פריחה" קסומות ביופיין. נמשיך לאזור הדרום-מזרחי של חצי האי הקוריאני, ניסע לאורך קו החוף לעבר העיר ג'ינאן, הסמוכה לבוסאן, בה מתקיים מדי שנה בתחילת אפריל פסטיבל הפריחה הגדול ביותר בקוריאה. בנוסף לפריחה המדהימה העיר מפורסמת גם כעיר נמל ראשית של הצי הקוריאני, ובחלק מאירועי הפסטיבל משתתפים חיילי הצי. מג'ינאן נמשיך לבוסאן – עיר הנמל המרכזית של קוריאה והשער הכלכלי לדרום מזרח אסיה. נעלה למגדל בוסאן, ממנו נצפה על מרחבי העיר, הנמל והים. נמשיך לביקור בשוק בינלאומי ובמתחם פסטיבל הסרטים הבינלאומי, המתקיים במקום מדי שנה, בתחילת חודש אוקטובר.
לינה: בוסאן
יום 6 – 9 באפריל, יום ראשון | בוסאן, האי ג'ג'ו (Jeju)
נקדיש את יומנו לעיר בוסאן, עיר נמל יפה ותוססת. נצא לביקור בשוק הדגים ג'אגאלז'י (Jagalchi), המפורסם ביותר בקוריאה, אשר שמו יצא למרחקים באיכות ובמבחר פירות הים והדגה. נבקר בשוק הבינלאומי הפתוח ונתוודע למאכליה המסורתיים של העיר ולמרכז העיר השוקק חיים. נצא לביקור באזור הייונדאי דוסאן, הידוע בחופיו הקסומים ובאדריכלות העכשווית ששולבה בו, ובמתחם APEC המפורסם, בו התקיימה בשנת 2005 פסגת ראשי 21 הכלכלות המובילות של האזור. אם זמננו יאפשר נבקר בכפר הפולקלור גמצ'און (Gamcheon Culture Village). כפר הפולקלור, שזכה לתואר "מצ'ו פיצ'ו של בוסאן", הינו רובע ציורי וצבעוני השזור בגלריות ובבתי קפה ייחודיים, והוא בנוי על שיפולי ההרים היורדים לעבר מפרץ בוסאן. אחר הצהריים נמריא מבוסאן בטיסה ישירה לאי ג'ג'ו. עם נחיתתנו באי נמשיך למלוננו, שממוקם על קו החוף הקסום.
לינה: האי ג'ג'ו
יום 7 – 10 באפריל, יום שני | האי ג'ג'ו
יומנו יוקדש להיכרות עם אתרים נבחרים של האי ג'ג'ו, שצורף בשנת 2011 לרשימת פלאי עולם הטבע החדשים של זמננו. נפתח בסיור במערת הלבה מנג'נגול (Manjanggul Cave), הארוכה בעולם, ונלמד את ההיסטוריה הגיאולוגית של האי. נמשיך לביקור במוזיאון האניו (Haenyo Museum), המספר את סיפורן של נשות ההאניו, הצוללות ושולות את פרי הים ממעמקים באופן מסורתי, ללא שימוש בבלוני חמצן, וחיות במסגרת קהילה מטריארכאלית, בה הנשים אחראיות לפרנסת המשפחה. אם ישחק לנו המזל נוכל לצפות בהן בפעולה. נעפיל לפסגות הרי הגעש סאונגסן ילצ'ולבונג (Seongsan Ilchulbong) וסאן גום בורי, מהם נשקף נוף מרהיב לכל עבר. נמשיך בביקור במפלי צ'אונג'איאון (Cheongjeyeon Waterfall), שפירוש שמם בקוריאנית הוא "אגם האל". מקור השם באגדה מקומית, המספרת על שבע פיות אשר שירתו את מלך גן העדן, שבחרו לרחוץ במימי אגם צלולים באי ג'ג'ו. אם זמננו יאפשר נמשיך בסיורנו אל נמל העיר המקומית סאוגוויפו (Seogwipo) ולעבר גשר סיאונגיו, המיוחד בעיצובו האדריכלי ונראה בזמן השקיעה כלהבה על רקע הים הכחול.
לינה: האי ג'ג'ו
יום 8 – 11 באפריל, יום שלישי | האי ג'ג'ו, בוסאן, גיונגג'ו (Gyeongju) את הבוקר נפתח בסיור רגלי בשמורת ג'אל מול (Jal Mul Recreation Forest) ונלך ביער ארזים סבוך ומקסים ביופיו, כדרך הקוריאנים, המרבים לטייל בטבע. נמשיך לעבר פארק האבנים של ג'ג'ו (Jeju Stone Park), פארק אקולוגי ותרבותי המלווה את "תרבות האבן", שהינה ציר מרכזי בהיסטוריה, בגיאולוגיה הוולקנית ובתרבות האנושית של האי, שעל פי אמונת המקומיים נברא ע"י האלה האם הלמנג (Seolmundae Halmang), שאחראית גם לבריאתם של האבנים, האדמה, הרוח, הברזל והמים. נחזור לעיר ג'ג'ו ונסייר בשוק המסורתי המפורסם דונגמון (Dongmun), שם נוכל להתענג על מגוון הצבעים והשפע של פירות ההדר והתוצרת המקומית שנמכרת בו. אחר הצהרים נעזוב את האי בטיסה ישירה לבוסאן ומשם נמשיך לעיר גיונגג'ו, בירתה העתיקה של קוריאה בתקופת שושלת שילה, שארבעה אתרים בה הוכרו ע"י אונסק"ו כאתרי מורשת עולמית. לאחר ארוחת הערב נבקר במתחם אנאפג'י ,(Anapji) בו נזכה לצפות בשילוב הקסום וההרמוני של מבני הארמון המסורתיים, בריכת המים והטבע שמסביב, כשהם מוארים באור נגוהות. מראה שלא ישכח.
לינה: גיונגג'ו
יום 9 – 12 באפריל, יום רביעי | גיונגג'ו
נשכים קום ונחגוג יחד עם המוני הקוריאנים את חגיגות האביב והפריחה מסביב לאגם בומון (Bomun) המפורסם. את המשך יומנו נקדיש לביקור באתריה של העיר גיונגג'ו. נתחיל את ביקורנו במתחם בולגוקסה (Bulguksa) המקודש, שהוכרז כאתר מורשת עולמית בשנת 1995. עצירתנו הבאה תהיה בכפר האומנים של גיונגג'ו, בו נתוודע לאומנויות ומלאכות מסורתיות כפי שהשתמרו מזמן שושלת שילה (Shilla). נמשיך לביקור ברובע העתיק הקסום של גיונגג'ו, בו נתוודע לאורח החיים ולמנהגים המסורתיים של התושבים המקומיים. אחר הצהריים נבקר במתחם הקברים המרשים של מלכי שושלת שילה. תלי הקברים נותרו חתומים עד היום, ובקבר היחיד שנפתח (באקראי, כשאיכר חפר בשולי התל) נמצאו בין השאר כתרי זהב של מלכי שילה, שהעתקיהם מוצגים במקום. נבקר גם בצ'אמסאנגדה (Cheomsangdae), מצפה הכוכבים הראשון באסיה.
לינה: גיונגג'ו
יום 10 – 13 באפריל, יום חמישי | גיונגג'ו , ההואה (Hahoe), סוקצ'ו (Sokcho)
בשעות הבוקר המוקדמות נצפין לכיוון העיר אנדונג (Andong) – מרכזו של הקונפוציוניזם הדרום קוריאני. באנדונג נבקר בכפר ההואה (Hahoe), שתרגום שמו הוא "הכפר המוקף מים". האתר הוכרז כאתר מורשת עולמית ע"י אונסק"ו בשנת 2010. הכפר משמר את הארכיטקטורה וצורת החיים שהיתה מקובלת בתקופת שושלת ג'וסון, לפני כ-600 שנה. נשוטט בכפר ונחווה את אופי החיים המיוחד למקום והשילוב הציורי של פריחה, הפורצת בשיאה בכל מקום. נמשיך לביקור במוזיאון המסכות המיוחד. לאחר ארוחת הצהריים נתוודע למלאכות ואומנויות מסורתיות של התושבים המקומיים. בהמשך דרכנו, אם זמננו יאפשר, נבקר בגשר ווריאאונגיו (Woryeonggyo Bridge), החוצה את נהר הנקדונג (Nakdong). הגשר הינו גשר העץ התלוי הארוך ביותר בקוריאה (387 מטר). צורתו המיוחדת של הגשר, כנעל אישה מסורתית (שנקראת בקוריאנית מיטורי Mituri), מקורה באגדה מקומית טרגית על אישה שיצרה משערה זוג נעלי מיטורי, בגעגועים אין קץ לבעלה, שהלך לעולמו בטרם עת. המעשה שעשתה הינו סמל לאהבה טהורה ונתינה אצילית במסורת הקוריאנית. לאורך גדות הנהר גדלים עצי דובדבן ובאביב הם מתמלאים "באין סוף של לבן וורוד", כאשר מי הנהר הכחולים מהווים רקע ליופי הקסום. בשעות הערב נגיע לעיר הנמל סוקצ'ו. לאחר ארוחת הערב נצא לשמורת הר סאוראק (Seoraksan), הסמוכה לעיר. השמורה נחשבת בעיני רבים מהקוריאנים כאזור הטבע היפה ביותר בחצי האי. את הלילה נבלה ב'בועה תרבותית אנגלית' – מלון ייחודי הממוקם בלב השמורה, שהוא גם מוזיאון לתרבות אנגליה, מהביטלס ועד האוטובוס האדום האגדי.
לינה: שמורת הר סאורק
יום 11 – 14 באפריל, יום שישי | שמורת הר סאוראק (Seoraksan), סיאול
נקדיש את יומנו ל"אדריכלות הטבע" – סיור בשמורת הר סאוראק. את פנינו יקבלו המוני קוריאנים הבאים "לתפוס שתי ציפורים במכה אחת" – מרבדים של צבעי פריחה (גם עצי דובדבן, כמובן) בטבע פראי קסום. נעפיל לפסגתו של הר גואהן גום סהונג (Gwongeumseong), ממנה נפרסת תצפית מרהיבה לכל עבר. נסייר במנזר סינאונג סה (Sinheungsa) ונפגוש בפסל הבודהה מברונזה הגדול ביותר בחצי האי. נבקר במפל "הדרקון המעופף", ובדרך המובילה אליו נחווה את עוצמת הטבע בהליכה בקניונים שמשני עבריהם מתלולים נישאים. אחר הצהרים נחזור לכיוון סיאול.
לינה: סיאול
יום 12 – 15 באפריל, יום שבת | סיאול הימים הבאים יוקדשו להיכרות בלתי אמצעית עם עיר הבירה השוקקת של קוריאה הדרומית, סיאול: בהליכה, במוניות, ברכבלים ובמערכת הרכבות התחתיות היעילה. נתחיל את סיורנו לאורך אפיק הנחל צ'אונגיצ'און (Cheonggycheon Stream), העובר במרכז סיאול, ממנו נגיע לכיכר העיר והשדרה המרכזית (Seoul plaza ושדרת Sejog-daero). נמשיך לסיור בבית העיריה המרשים, המשלב אדריכלות מודרנית עם המבנה ההיסטורי מתקופה השלטון היפני בקוריאה. נצפה בטקס החלפת המשמרות בארמון דאוקסוגונג (Deoksugung), נתהלך לאטנו בסמטאות העיר ונכנס לביקור במוזיאון ההיסטוריה של העיר סיאול (Seoul Museum of History). המוזיאון ממחיש את החיים בעיר מיום הקמתה ועד היום. היהלום שבכתר הינו מודל תלת-ממדי של העיר בקנה מידה 1:1500, המאפשר למבקרים מעין תצפית פנורמית על מרחבי העיר. מדהים! לאחר ארוחת הצהרים נמשיך לשיטוט בשוק נאמדאמון (Namdaemun Market), השוק הגדול, הצבעוני וההומה ביותר בקוריאה. תחנתנו הבאה תהיה הר נאם-סאן, שבראשו מתנוסס מגדל סיאול הנראה לכל עבר, ממנו נצפה על המטרופולין הענקית. נסיים את היום בביקור במרכז העיצוב החדשני (DDP (Dongdaemun Design Park, בתכנונה של האדריכלית זאהה חדיד. זהו קומפלקס בעיצוב עתידני, המזכיר חללית "חייזרים" שנחתה לביקור בכדור הארץ. בשעות החשיכה המבנה מואר במופע אורות קסום בשלל צבעים, המשתנים משנייה לשנייה..
לינה: סיאול
יום 13 – 16 באפריל, יום ראשון | סיאול וסביבתה
את רובו של היום נקדיש להכרת כמיהתם של תושבי קוריאה הדרומית לאיחוד עם שכנתם מצפון. נפתח את היום בביקור במוזיאון המלחמה, שמתעד צעד אחר צעד את הרקע וההיסטוריה של הסכסוך בין שתי הקוריאות. נמשיך לסיור מיוחד ומתואם מראש באזור המפורז ( DMZ- Korean DeMilitarized Zone), המפריד בין קוריאה הדרומית לקוריאה הצפונית. נחוש את הניגוד בין הרצון העז של תושבי הדרום לאיחוד עם אחיהם שנותרו בצפון, לבין המאבק של אנשי הצפון בקוריאה הדרומית, המסמלת עבורם את הקפיטליזם המערבי. אחר הצהריים נחזור לעיר ונשתלב יחד עם המוני הקוריאנים, שיוצאים לפסטיבל פריחת הדובדבן בפארק יואידו (Yohido).
לינה: סיאול
יום 14 – 17 באפריל, יום שני | סיאול
נפתח בביקור במקדש ג'וגיה סה (Jogyesa), המשמש כמרכז המינהלי והרוחני של הזרם המרכזי בבודהיזם הקוריאני, ונתרשם מהאווירה החגיגית ומהקישוטים הצבעוניים. נמשיך לביקור במוזיאון הלאומי לפולקלור. אחרי ארוחת הצהריים נשוטט ברובע בוקצ'ון (Bukchon), בו התגוררו האצילים ופקידי המלוכה. נמשיך לביקור בארמון צ'אנדאוקגונג (Chandeokgung). הארמון המרשים נבנה ב-1405 כווילה של שושלת ג'וסון הקונפוציאנית, ששלטה בקוריאה מהמאה ה-14 ועד הסיפוח היפני ב-1910. חלק ממתחם הארמון הינו "הגן הסודי", ששימש את תושבי הארמון בלבד! הארמון והגן הוכרו כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו ב-1997 (הביקור בגן מותנה בקבלת אישור מוקדם). תחנתנו הבאה תהיה רובע האומנים, האומנות והגלריות המפורסם אינסה דונג (Insadong) והסמטאות המוליכות אליו. נמשיך לארוחת ערב, לסיכום טיולנו.
לינה: סיאול
יום 15 – 18 באפריל, יום שלישי | סיאול – תל אביב
זהו יומנו האחרון בקוריאה. לאחר ארוחת הבוקר נצא לביקור במוזיאון הלאומי של קוריאה. מי שיחפוץ בהשלמת קניות או בסיור פרידה מקוריאה המסורתית, יוכל לבקר ברחוב האומנים אינסה דונג, הסמוך למלוננו. הרובע מפורסם בכל קוריאה בשפע החנויות לממכר פריטים קוריאניים, גלריות, בתי תה מסורתיים ומוכרי רחוב ססגוניים. אחר הצהריים נצא בטיסה מסיאול לתל אביב.
הערות:
- הטיול מתמקד בשיטוט בנתיבי ההוויה הקוריאנית ואינו טיול למיטיבי לכת, אולם לצורך הגעה לחלק מהאתרים נדרשת הליכה, לעתים הליכה במדרון וכן עלייה במדרגות.
- כדי להתוודע לאורחות החיים של העם הקוריאני, תרבותו ומנהגיו, נשתמש בחלק מהזמן בתחבורה ציבורית בטיולינו בסיאול (רכבת תחתית, מוניות, רכבלים ועוד).
- יש להצטייד בדרכון בר תוקף לחצי שנה לפחות.
- אין צורך בוויזה לכניסה לקוריאה הדרומית.
- אין צורך בחיסונים לביקור בקוריאה הדרומית.
- בבתי מלון בקוריאה הדרומית אין שירות נשיאת מזוודות (במידת הצורך יעזרו למשתתפים נהג האוטובוס ומדריכי הטיול).
- תוכנית הטיול המופיעה לעיל כפופה לשינויים עקב נסיבות משתנות ובלתי צפויות, שאינן ניתנות לשליטה או לחיזוי. כל שינוי יהיה בהתאם לשיקול הדעת המקצועי של צוות Explore Korea.
- התוכנית מבוססת על מועדי הנחיתה וההמראה של טיסות חברת קוריאן אייר מישראל ואליה. אם יחולו שינויים במועדים אלה תשתנה התוכנית בהתאם.
- הטיול מתוכנן לשיא עונת פריחת הדובדבן בקוריאה (על בסיס זמני הפריחה בשנים האחרונות). הפריחה תלויה במזג האוויר, שאינו ניתן כמובן לחיזוי, ויתכן מצב בו הפריחה תקדם לזמן הטיול או תאחר.
- התוכנית כוללת טיסות פנימיות מבוסאן לאי ג'ג'ו ובחזרה לבוסאן.
- במהלך הטיול ישולבו "מגוון הפתעות תרבותיות".
טל"ח
[box type="alert" icon="none"] לצפיה בגלרית תמונות של טיול האביב לחצו כאן>>[/box]